Magyar Gyógyszerészi Kamara – értékvédő érdekvédelem
H-1068 Budapest
Dózsa György út 86/b
Tel.: (+36-1) 351-9483
(+36-1) 413-1924
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu
Keresés akadálymentes verzió
KezdőlapA KamarárólTovábbképzésekSzakmai fórumPályázati lehetőségekKamarai tagsági információkIrattár
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 Elfelejtett jelszó
 Regisztráció
GYIK
2016. 11. 23.
Tudnivalók az étrend-kiegészítőkel kapcsolatos megállapodásról
2015. 02. 26.
Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar közleménye a továbbképzési időszak lezárásának rendjéről
2014. 09. 22.
Személyi jogosok pontszám igazolása – mgyk.hu
2014. 06. 10.
Ki állítja ki a gyakorlati pont igazolást? - MGYK Országos Hivatala
2017. 06. 20.
Az AEEK működési nyilvántartással kapcsolatos tájékoztató anyagai
Gyógyszerészi Hírlap
Hírlevelek
Sajtófigyelő
2018. 03. 23.
A gyógyszer-azonosítási rendszer megcsapolja a gyártók nyereségét - vg.hu
2018. 03. 22.
Automata gyógyszeradagolóval takarít meg a hatvani kórház – pharmaonline.hu
2018. 03. 22.
A gyógygombák sem nőnek az égig - Magyar Nemzet melléklet
2018. 03. 21.
Debrecenben épülhet meg a nemzeti oltóanyaggyár - vg.hu
Szolgáltatások
2017. 03. 10.
Együttműködési szerződést kötött az MGYK és a Global Payments Europe
2012. 07. 18.
Tájékoztató anyagok a CIG Pannonia (volt MKB) biztosító szerződéssel kapcsolatban
2015. 10. 20.
Az OTP Bank ajánlata MGYK tagok részére
2015. 10. 16.
Tájékoztató a Volvo és az MGYK közti megállapodásról
2014. 07. 17.
Tájékoztató a MOL és a Kamara között kötött megállapodásról

 

Bannerek

Bannerek 

Bannerek 

Bannerek 

Bannerek

 

MOL-MGYK tájékoztató!

Bannerek

 

 Vodafone

Bannerek

Gyógyszerész Gondozási Bizottság

Hozza vagy viszi a Mikulás? – Pénzügyi kérdések megvitatásával folytatódott a GYKTN rendezvénysorozata
2015. december 6.
Nyomtatható változat

Az V. Gyógyszerész Köztestületi Napok péntek délutáni programjában a Könyvelők fórumának két tagja, valamint az UniCredit Bank és a Palladium Consulting képviselője osztotta meg gondolatait a gyógyszertárak működési költségeinek csökkentésével kapcsolatban. A délutáni programban tartotta meg előadását dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár – az ő előadásának ismertetését később olvashatják.

Immár hagyományosnak tekinthető, hogy Hozza vagy viszi a Mikulás? címmel a GYKTN részvevői szakemberek előadásait hallhatják azzal kapcsolatban, hogyan vezethetőek a gyógyszertári vállalkozások. Ismeretes, hogy a kamara szervezésében tavaly alakult Könyvelők fóruma segítséget próbál nyújtani a gyógyszertárak könyvelését végzőknek. A péntek délutáni program Bagi Edina, a fórum vezetőjének előadásával vette kezdetét, aki a gyógyszertárak aktuális adózási és számviteli feladataival kapcsolatos tudnivalókat osztotta meg a hallgatósággal.

Előadása első részében a 2016. január 1-től változó adó- és járulékszabályokról ejtett szót – szem előtt tartva a gyógyszertári vállalkozások adóoptimalizálási lehetőségeit.Hozza vagy viszi a Mikulás? – Pénzügyi kérdések megvitatásával folytatódott a GYKTN rendezvénysorozata Elsőként a társasági adóval kapcsolatos tudnivalókat ismertette: megváltozott ugyanis az elvárt adó alapja. A következőkben azokat a támogatásokat hozta szóba, amelyek csökkenthetik az adóalapot. Ilyen például a felsőoktatási intézményeknek nyújtott támogatás, vagy a látvány csapatsport támogatása. Az általános forgalmi adó sem maradt ki, ezt követően pedig az SZJA-val kapcsolatos ismeretek következtek, kiemelve az ezzel kapcsolatos kedvezményeket. Felhívta a figyelmet a kisadózók foglalkoztatásával kapcsolatos veszélyekre is, illetve az iparűzési és helyi adókkal kapcsolatban elmondta, mire kell figyelni a gyógyszertári vállalkozásoknak. Fontosnak tartotta említeni az adózás rendjével kapcsolatos minősítéseket, elmondta, milyen előnyökkel jár, ha valaki a megbízható adózó kategóriába esik. A második részben tájékoztatást adott a gyógyszertárakat működtető vállalkozások legfontosabb év végi feladatairól, egyebek mellett a leltárral, a nyitott számlákkal, a mulasztási bírságokkal kapcsolatos ismereteket osztotta meg a hallgatósággal.

A délután következő előadója dr. Elmer Nándor volt, aki szintén tagja a Könyvelők fórumának és kamarával régóta kapcsolatot tart gazdasági, jogi, számviteli kérdésekben. Elsőként a szakképzési hozzájárulással kapcsolatos kötelezettségekről és lehetőségekről ejtett szót, hangsúlyozva, hogy sok félreértés van e tekintetben – de fizetni kell. Hozza vagy viszi a Mikulás? – Pénzügyi kérdések megvitatásával folytatódott a GYKTN rendezvénysorozataA továbbiakban részletezte mindazokat a tudnivalókat, amelyekkel a gyógyszertári vállalkozás vezetőinek tisztában kell lenniük – külön beszélt az asszisztens tanulók, illetve a gyógyszerészhallgatók foglakoztatásáról. A biztosítás kérdése is említésre került, majd elemezte, mennyi juttatást kaphatnak a patikák a foglalkoztatásért. Felhívta a figyelmet az ezzel kapcsolatban elkövetett gyakoribb hibákra is. Anyagilag megéri vagy nem? – tette fel a kérdést, majd elmondta, hogyan csökkenthetők a fizetési kötelezettségek.

A továbbiakban a gyógyszerész feladatára és felelősségére tért rá a mérlegbeszámoló előkészítésében. Egyáltalán a gyógyszerész tulajdonosnak van-e köze az éves beszámoló elkészítéséhez? Több megtörtént eset példáján mutatta be, mennyire fontos, hogy a gyógyszerész tulajdonos pontosan tisztában legyen a tennivalóival és a tudnivalókkal. Fontos a státuszok és a szerepkörök időben történő tisztázása a későbbi bajok elkerülése érdekében – figyelmeztetett. Előadása végén a munkaügyi ellenőrzések tapasztalatairól adott tájékoztatást. Beavatta a jelenlévőket abba, hogyan is zajlik egy ilyen, milyen kérdéseket tesznek fel stb. Azonban fel lehet és kell készülni rá – ezzel kapcsolatban is voltak hasznos tanácsai.

A programban ezt követően dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár előadása hangzott el (előadását később, önálló cikk formájában ismertetjük).

A program késő délutáni részében először Kasziba Levente, az UniCredit Bank Hungary Zrt. kisvállalati szegmensvezetője kapott szót, akiről megtudtuk, több családtagja is gyógyszerész, így nem véletlen, hogy segített kidolgozni a lehetőségeket a gyógyszerészek számára. Hozza vagy viszi a Mikulás? – Pénzügyi kérdések megvitatásával folytatódott a GYKTN rendezvénysorozataElmondta, a gyógyszerészeket mindig is kiemelt célcsoportnak tartották. Bevezetésként röviden beszélt az UniCredit Bankról, majd áttért arra a szerződésre, ami a kamara és bank között született annak érdekében, hogy a gyógyszerészek kedvezőbb feltételek mellett juthassanak a banki szolgáltatásokhoz. Tételesen ismertette a megállapodás szerinti kedvezményeket. Ennek részeként a patikáknak nyújtandó hitelfajtákat sorolta, és részletezte a velük kapcsolatos fontosabb tudnivalókat.

A délután utolsó előadója Szacsky Tibor, a Palladium Consulting értékesítési igazgatója volt, aki a kamara és az MKB Biztosító között kötött szerződésnek megfelelően vesz részt a gyógyszerészeknek és gyógyszertáraknak nyújtott élet- és balesetbiztosítás, vagyon- és felelősségbiztosítás, továbbá egyéb biztosítások közvetítésében. Hozza vagy viszi a Mikulás? – Pénzügyi kérdések megvitatásával folytatódott a GYKTN rendezvénysorozataElőször kitért arra, hogy a kamarának korábban is volt szerződése az MKB Biztosítóval, azonban az MGYK a korábbi közvetítő céggel nem akart szerződést hosszabbítani, mert az a szerződést az előzőnél a gyógyszerészeknek kedvezőtlenebb feltételekkel akarta megújítani. Az új megállapodás két elemből áll: egyrészt lényegileg ugyanaz a konstrukció, mint a korábbinál volt, a csoportos életbiztosítást minden kamarai tagra megkötötték. Az új szerződésben a korábbihoz hasonlóan sikerült a kamarai tagoknak és a vállalkozásaiknak a kedvezményes vagyon- és felelősségbiztosításra is lehetőséget biztosítani, továbbá egy három pontból álló csomaggal bővítették a kedvezményes együttműködést. Ezt követően részletezte azokat a kedvezményeket, amelyekben a gyógyszerészek részesülhetnek, ha szerződést kötnek.

mgyk.hu

Fotó: dr. Nagy Vilmos Hozza vagy viszi a Mikulás? – Pénzügyi kérdések megvitatásával folytatódott a GYKTN rendezvénysorozataHozza vagy viszi a Mikulás? – Pénzügyi kérdések megvitatásával folytatódott a GYKTN rendezvénysorozataHozza vagy viszi a Mikulás? – Pénzügyi kérdések megvitatásával folytatódott a GYKTN rendezvénysorozataHozza vagy viszi a Mikulás? – Pénzügyi kérdések megvitatásával folytatódott a GYKTN rendezvénysorozata

« Vissza
Betegsarok
2018. 02. 08.
Az étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos együttműködéshez csatlakozó gyógyszertárak listája (2018.03. 13.)
2016. 05. 25.
Megszűnik a „diabetikus”, „cukorbetegek is fogyaszthatják” és a narancssárga kör jelölés ogyei.gov-hu
2016. 03. 12.
Betegjogi képviselők elérhetőségei
2016. 03. 11.
A tavaszi fáradtság okai – és amit ellenük tehetünk – tetplatform.hu
2015. 11. 17.
Egészséges életkezdet - Vitaminpótlás várandósság előtt, alatt és szoptatás idején I.
Eseménynaptár

2018 március
hkszcspszv
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
konferencia  Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar  testületi esemény  továbbképzés  szabadidős esemény 
Hirdetőtábla
Állás
Helyettesítés
Egyéb
Közös dolgaink
2017. 12. 04.
A VII. Gyógyszerész Köztestületi Napokról
2017. 04. 10.
Beszámolók az MGYK IX. Vándorgyűléséről
2017. 03. 15.
A 2015-ös év gazdálkodási és pénzügyi szempontból
Gyógyszertár-működtetés
2017. 03. 09.
Pályázati lehetőségek gyógyszertárak számára
2016. 03. 03.
A gyógyszertári finanszírozási előleg alakulása 2010-től 2016. januárig
2016. 03. 03.
A gyógyszertári vállalkozások 2014. évi mérlegbeszámolóinak és pénzügyi helyzetének alakulása
Hasznos linkek
Jogszabálykereső
Kamarai tájékoztatók
2016. 01. 07.
Minőségügyi kézikönyv gyógyszertáraknak – II. kiadás
2014. 06. 26.
1/2014 (VI. 19.) MGYK ELNÖKSÉGI AJÁNLÁS GYÓGYSZERTÁRI UTAZÁSI TANÁCSADÁSHOZ - MGYK
2013. 10. 01.
Elnökségi Tájékoztató (2/2013.) - MEGFONTOLÁSOK ÉS AJÁNLÁSOK A GYÓGYSZERTÁRAK MARKETING TEVÉKENYSÉGÉHEZ - MGYK
Népegészségügyi programok
2018. 03. 06.
Az asztmáról
2018. 02. 28.
A táplálékallergia, a tejcukor emésztési zavara és a coeliakia
2018. 01. 13.
A szem allergiás megbetegedései
Archívum
A honlapon található információk célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ez nem helyettesíti az orvos, gyógyszerész, vagy más szakember felkeresését.
© 2008–2017 Magyar Gyógyszerészi Kamara - Minden jog fenntartva - Impresszum, jogi nyilatkozat  -  Regisztráció a védett tartalmak eléréséhez! Hírlevélre történő le- és feliratkozás!  -  Webmaster - Utolsó módosítás: 2018. 03. 23 péntek