Magyar Gyógyszerészi Kamara – értékvédő érdekvédelem
H-1068 Budapest
Dózsa György út 86/b
Tel.: (+36-1) 351-9483
(+36-1) 413-1924
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu
Keresés akadálymentes verzió
KezdőlapA KamarárólTovábbképzésekSzakmai fórumPályázati lehetőségekKamarai tagsági információkIrattár
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 Elfelejtett jelszó
 Regisztráció
GYIK
2016. 11. 23.
Tudnivalók az étrend-kiegészítőkel kapcsolatos megállapodásról
2015. 02. 26.
Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar közleménye a továbbképzési időszak lezárásának rendjéről
2014. 09. 22.
Személyi jogosok pontszám igazolása – mgyk.hu
2014. 06. 10.
Ki állítja ki a gyakorlati pont igazolást? - MGYK Országos Hivatala
2017. 06. 20.
Az AEEK működési nyilvántartással kapcsolatos tájékoztató anyagai
Gyógyszerészi Hírlap
Hírlevelek
Sajtófigyelő
2018. 03. 23.
A gyógyszer-azonosítási rendszer megcsapolja a gyártók nyereségét - vg.hu
2018. 03. 22.
Automata gyógyszeradagolóval takarít meg a hatvani kórház – pharmaonline.hu
2018. 03. 22.
A gyógygombák sem nőnek az égig - Magyar Nemzet melléklet
2018. 03. 21.
Debrecenben épülhet meg a nemzeti oltóanyaggyár - vg.hu
Szolgáltatások
2017. 03. 10.
Együttműködési szerződést kötött az MGYK és a Global Payments Europe
2012. 07. 18.
Tájékoztató anyagok a CIG Pannonia (volt MKB) biztosító szerződéssel kapcsolatban
2015. 10. 20.
Az OTP Bank ajánlata MGYK tagok részére
2015. 10. 16.
Tájékoztató a Volvo és az MGYK közti megállapodásról
2014. 07. 17.
Tájékoztató a MOL és a Kamara között kötött megállapodásról

 

Bannerek

Bannerek 

Bannerek 

Bannerek 

Bannerek

 

MOL-MGYK tájékoztató!

Bannerek

 

 Vodafone

Bannerek

Gyógyszerész Gondozási Bizottság

A cél a biztonság – Az OGYÉI és az OEP vezetői voltak a GYKTN szombat délelőtti vendégei
2015. december 9.
Nyomtatható változat

A szombat délelőtti összejövetel előadói egyaránt a biztonságos gyógyszerellátás fontosságát és a kamarával való példaértékű együttműködést hangsúlyozták.

A szombat délelőtti program dr. Hankó Zoltán köszöntő szavaival vette kezdetét, majd átadta a szót dr. Szabó Sándornak.
A cél a biztonság – Az OGYÉI és az OEP vezetői voltak a GYKTN szombat délelőtti vendégeiA tiszteletbeli elnök beszédében hangsúlyozta, sikeresnek mondott ciklust zártak le, majd röviden visszaemlékezett az indulás éveire. Mára már jól halad a szakma erkölcsi és anyagi rehabilitálása. „A következő ciklusra reményt adhat, hogy kölcsönös bizalmi viszonyt ápolunk az egészségügyi kormányzattal, ahogy azt az államtitkár úr is megjegyezte pénteki előadásában” – hangzott el.

Ezt követően a kitüntetések átadása következett: dr. Horváth-Sziklai Attila olvasta fel a méltatásokat, majd dr. Hankó Zoltántól vehették át a díjakat a jutalmazottak. (Nevüket külön cikkben soroljuk fel.)

Az első előadó dr. Pozsgay Csilla, az OGYÉI főigazgatója volt, aki előadását az intézményi átalakításokkal kezdte. Az átalakítást részletekbe menő felmérés előzte meg. Mint ismeretes, a tiszti gyógyszerészi szolgálat az ÁNTSZ-től az OGYÉI-be került és a korábbi megyei rendszer helyébe regionális szerveződés lépett. Erre egyebek mellett azért volt szükség, mert a megyei rendszerben a tiszti gyógyszerészekre egyenlőtlen terhelés hárult. Továbbá nem volt egységes az ellenőrzési rendszer. A cél a biztonság – Az OGYÉI és az OEP vezetőinek beszámolóival folytatódott a GYKTN rendezvénysorozataSzót ejtett a korábbi, nem éppen kiváló munkakörülményekről, és egyéb problémákról is. Az új rendszer bevezetésével a teljes gyógyszerlánc egységes felügyeleti rendszere megvalósult, így jobban meg lehet felelni a célnak – ez pedig a betegbiztonság. A továbbiakban bemutatta az új rendszer felépítését, az egyes egységekre háruló feladatokat. Majd ismertette az egyes régiókat, amelyek nem a megyék közigazgatási határain alapulnak – viszont így egyenlőbbé tehető a tiszti gyógyszerészek terhelése, illetve egységesítve lett a munkájuk. A tárgyi feltételek javulására is kitért, ami megkönnyíti a gyógyszerészekkel való kommunikációt. Felhívta a figyelmet arra, hogy várják a fiatalok jelentkezését a tiszti gyógyszerészi feladatok ellátására.

Szót ejtett a jövőbeli terveikről és céljaikról is. Ilyen például elektronikus chek-list és online gyógyszertári adatbázis létrehozása, a transzparencia javítása, illetve amit csak lehet, mindent elektronikus útra próbálnak terelni. Az étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos teendők újragondolása is terveik között szerepel. 2017-től várhatólag elérhető lesz az e-Gyógyszerkönyv és 2018-ra hatályba léphet az új FoNo. A jövőben különféle képzéseket indítanak, illetve konferenciákat szándékoznak tervezni, az első saját szervezésű ilyen jellegű összejövetellel hamarosan debütálnak.

Többször hangsúlyozta, nem a szankciók pártján állnak, hanem segítséget akarnak nyújtani. A főigazgató asszony példamutatónak nevezte a kamarával történő együttműködést. A további közös munka eredménye lehet, hogy a 2016-os Patikanapot vélhetőleg együtt rendezik meg – hangzott el.

Az előadás után dr. Pozsgay Csilla és dr. Hankó Zoltán az OGYÉI és az MGYK közötti együttműködési megállapodást írták alá a gyógyszertárak létesítésére és működtetésére vonatkozó határozatok átadásának eljárásrendjéről.

Dr. Horváth-Hutás Tamás országos tiszti főgyógyszerész következett ez után, aki először egy összefoglaló ábra segítségével osztotta meg a részvevőkkel az ellenőrzésekkel kapcsolatos fontosabb adatokat. Mint megtudtuk, 4033 gyógyszerforgalmazó helyet ellenőriznek. A cél a biztonság – Az OGYÉI és az OEP vezetőinek beszámolóival folytatódott a GYKTN rendezvénysorozataElőadása további részében a regionális irodák működéséről adott tájékoztatást, amelyek munkaidőben mindig elérhetők – ezzel is javítva a gyógyszerészek és a hatóság közti kommunikációt. Úgy látja, az átszervezés eredményeképpen kiegyensúlyozottabb állapot, egy egységes szempontrendszer jött létre. Kitért a régebbi és az új rendszerben használt tiszti gyógyszerész és főgyógyszerész fogalmak tisztázására is. Míg a kollégáik korábban elszigetelten dolgoztak, most megoldották, hogy rendszeresen találkozzanak. Mindezeknek a változásoknak köszönhetően az ügyintézés egyértelműbb, könnyebb lett. Végezetül a kamarával való együttműködést méltatta, ennek szép példájaként említette a Belső minőségügyi kézikönyv tartalmi egyeztetését.

Ezt követően dr. Bidló Judit OEP főosztályvezetője tartotta meg előadását, amely az OEP informatikai rendszerének a megújításáról szólt. Erre egy uniós pályázat elnyerésének segítségével nyílt lehetősége az intézménynek. A gyógyszertári elszámoló rendszer megújítására egyebek mellett azért is szükségük volt, mert kiemelten fontosnak tartják a gyógyszerészekkel való kapcsolattartásban. Kitért arra is, hogy az egészségügyben a gyógyszerészet az, ahol a legfejlettebb az informatikai rendszer, és erre büszke lehet mindenki.

A fejlesztés több területen is megkönnyíti a munkát, ezzel kapcsolatban elsőként a különféle szerződéses kapcsolatok felülvizsgálatát említette. A cél a biztonság – Az OGYÉI és az OEP vezetőinek beszámolóival folytatódott a GYKTN rendezvénysorozataA másik terület a vényelszámoló és jelentő rendszer – olyan informatikai rendszert akartak kifejleszteni, ami modulárisan működik, rugalmasan változtatható, így számos ellenőrzést segítő funkcióval rendelkezik. Mindezek mellett pedig alkalmasnak kellett lennie az e-receptek fogadására is.

Az új rendszer mindenki számára előnyökkel jár. A betegeknek azért, mert az elektronikus pénztárcát napra készen kezeli, rugalmasabb lesz, a gyógyszerbiztonság pedig növekedik. A szolgáltatóknak (gyógyszertáraknak azért), mert az elszámolási kockázatok jelentősen csökkennek, a rendszergazdáknak pedig lesz egy átlátható fejlesztési dokumentációja. Az új rendszer éles indulásának tervezett időpontja 2016. január 1. „De először ez csak az OEP belső moduljait érinti, a gyógyszertárakban április környékén kerül majd bevezetésre”. Ezt megelőzően a szükséges tájékoztatást az OEP – a kamarával együttműködve – a gyógyszerészeknek biztosítja.

A délelőtti program végén a Galenus Kft. igazgatója a tavalyi fotó- és művészeti pályázatokon díjat nyert, valamint a Patikanap szervezésében kiemelkedő kollégáknak odaítélt kitüntetéseket ismertette, amiket dr. Hankó Zoltán adott át.

mgyk.hu

Fotó: dr. Nagy Vilmos A cél a biztonság – Az OGYÉI és az OEP vezetőinek beszámolóival folytatódott a GYKTN rendezvénysorozataA cél a biztonság – Az OGYÉI és az OEP vezetői voltak a GYKTN szombat délelőtti vendégei
A cél a biztonság – Az OGYÉI és az OEP vezetői voltak a GYKTN szombat délelőtti vendégeiA cél a biztonság – Az OGYÉI és az OEP vezetőinek beszámolóival folytatódott a GYKTN rendezvénysorozataA cél a biztonság – Az OGYÉI és az OEP vezetőinek beszámolóival folytatódott a GYKTN rendezvénysorozataA cél a biztonság – Az OGYÉI és az OEP vezetőinek beszámolóival folytatódott a GYKTN rendezvénysorozata

« Vissza
Betegsarok
2018. 02. 08.
Az étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos együttműködéshez csatlakozó gyógyszertárak listája (2018.03. 13.)
2016. 05. 25.
Megszűnik a „diabetikus”, „cukorbetegek is fogyaszthatják” és a narancssárga kör jelölés ogyei.gov-hu
2016. 03. 12.
Betegjogi képviselők elérhetőségei
2016. 03. 11.
A tavaszi fáradtság okai – és amit ellenük tehetünk – tetplatform.hu
2015. 11. 17.
Egészséges életkezdet - Vitaminpótlás várandósság előtt, alatt és szoptatás idején I.
Eseménynaptár

2018 március
hkszcspszv
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
konferencia  Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar  testületi esemény  továbbképzés  szabadidős esemény 
Hirdetőtábla
Állás
Helyettesítés
Egyéb
Közös dolgaink
2017. 12. 04.
A VII. Gyógyszerész Köztestületi Napokról
2017. 04. 10.
Beszámolók az MGYK IX. Vándorgyűléséről
2017. 03. 15.
A 2015-ös év gazdálkodási és pénzügyi szempontból
Gyógyszertár-működtetés
2017. 03. 09.
Pályázati lehetőségek gyógyszertárak számára
2016. 03. 03.
A gyógyszertári finanszírozási előleg alakulása 2010-től 2016. januárig
2016. 03. 03.
A gyógyszertári vállalkozások 2014. évi mérlegbeszámolóinak és pénzügyi helyzetének alakulása
Hasznos linkek
Jogszabálykereső
Kamarai tájékoztatók
2016. 01. 07.
Minőségügyi kézikönyv gyógyszertáraknak – II. kiadás
2014. 06. 26.
1/2014 (VI. 19.) MGYK ELNÖKSÉGI AJÁNLÁS GYÓGYSZERTÁRI UTAZÁSI TANÁCSADÁSHOZ - MGYK
2013. 10. 01.
Elnökségi Tájékoztató (2/2013.) - MEGFONTOLÁSOK ÉS AJÁNLÁSOK A GYÓGYSZERTÁRAK MARKETING TEVÉKENYSÉGÉHEZ - MGYK
Népegészségügyi programok
2018. 03. 06.
Az asztmáról
2018. 02. 28.
A táplálékallergia, a tejcukor emésztési zavara és a coeliakia
2018. 01. 13.
A szem allergiás megbetegedései
Archívum
A honlapon található információk célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ez nem helyettesíti az orvos, gyógyszerész, vagy más szakember felkeresését.
© 2008–2017 Magyar Gyógyszerészi Kamara - Minden jog fenntartva - Impresszum, jogi nyilatkozat  -  Regisztráció a védett tartalmak eléréséhez! Hírlevélre történő le- és feliratkozás!  -  Webmaster - Utolsó módosítás: 2018. 03. 23 péntek