Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2015. december 12.
Beszámoló a küldöttközgyűlésről

Az V. Gyógyszerész Köztestületi Napok három napos programjának záró eseménye december 6-án vasárnap a Kamara tisztújító küldöttközgyűlése volt. A küldöttközgyűlésre azt követően került sor, hogy valamennyi területi szervezet megválasztotta vezetőit és a 265 országos küldöttet.  Az eseménynek – ahogy az előző két napon is – a Hotel Flamenco adott otthont, Budapesten.

A küldöttközgyűlés az első meghirdetett időpontban határozatképes volt, a küldöttközgyűlésre a küldöttek háromnegyede, 197 küldött regisztrált (74,3%).

Dr. Hankó Zoltán leköszönő elnök vezetésével elsőként – az elmúlt években kialakult gyakorlatnak megfelelően – a küldöttek zenei kíséret nélkül elénekelték a Himnuszt, majd megválasztották a mandátumvizsgáló és a szavazatszámláló bizottság elnökét és tagjait, elfogadták a jegyzőkönyv-vezetőket és –hitelesítőket, valamint a napirendet is megszavazták. Ezután dr. Hankó Zoltán átadta a levezető elnöki feladatokat dr. Sohajda Attilának, majd az elnöki beszámoló következett.

Az elnök először az előző küldöttközgyűlés óta eltelt félév változásait és eseményeit ismertette, majd az elmúlt négy év főbb tanulságait összegezte. A küldöttek a beszámolót ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodással fogadták el. A 2016-os kamarai költségvetés fő számait tartalmazó előterjesztést dr. Zalai Károly főtitkár ismertette a küldöttekkel, majd prof. dr. Erős István a Felügyelő Bizottság elnöke véleményezte a költségvetés tervezetét. A küldöttek a költségvetést szintén ellenszavazat nélkül fogadták el. Ezután dr. Sohajda Attila az üléselnöklést átadta dr. Váczi Józsefnek az országos választási bizottság elnökének, aki dr. Horváth-Sziklai Attila igazgató közreműködésével ismertette a választás menetét, majd először az elnök megválasztása következett.

Az elnöki pozícióra összesen négy jelölés érkezett. Két jelölt a felkérést előzetesen elhárította, a harmadik nem jelzett vissza és a küldöttközgyűlésen sem volt jelen. Így egyedüli jelöltként dr. Hankó Zoltánt 189 szavazattal (a jelenlévők 95,9%-a) választották meg elnöknek.

Az alelnökökre vonatkozó jelölést szintén többen elhárították, így a küldöttek dr. Sohajda Attilát (184 – 93,4%), dr. Bartus Györgyöt (183 – 92,9%) és dr. Sándor Csabát (178 – 90,3%) választották alelnökké. A főtitkári jelöléseket két személy kivételével elhárították, dr. Kőhalmi Ákos a helyszínen visszalépett, így dr. Zalai Károlyt 182 szavazattal (92,4%) választották meg a küldöttek főtitkárrá.

A választható nyolc titkári (elnökségi tagsági) pozícióra a jelölési folyamat lezárását követően összesen 10-en maradtak. Közülük a küldöttek dr. Fittler Andrást (171), dr. Ádám Györgyöt (167), dr. Vimláti Gábort (167), dr. Csapi Bencét (164), dr. Gutay Tibort (143), dr. Ács Zoltánt (128), dr. Ballai Erikát (115) és dr. Bereczky Ákost (109) választották.

A Felügyelő Bizottság elnökévé a küldöttek dr. Torma Ádámot (156), alelnökévé dr. Csótó Mihályt (156), tagjává pedig dr. Kóró Andrást (125), dr. Czikray Tamást (125), dr. Lőrik Marcellt (101), dr. Marton Sylviát (98) és dr. Kárpáti Zsófiát (92) választották.

Az Etikai Kollégium elnöke prof. dr. Paál Tamás (143), alelnöke dr. Heitz József (87) lett.

Az Etikai Bizottság elnökévé dr. Pintér Lászlót (151), alelnökévé dr. Páll Irént (142), a bizottság tagjává dr. Csejtei Mariannt (113), dr. Halász Gergőt (109), dr. Fodor Andrást (107), dr. Gaál Emesét (106), dr. Jánosi Gabriellát (106), Hörömpőné dr. Nyiri Anikót (105), dr. Ujhelyi Gabriellát (102), dr. Nagymarosi Károlyt (101), Nagyné dr. Ambrus Ildikót (92), prof. dr. Lipták Józsefet (59) és dr. Sánta Zsuzsát (52) választották.

A választási folyamat végén az újonnan megválasztott tisztségviselők, így az elnök, az alelnökök, a főtitkár, az elnökség titkárai (tagjai), a Felügyelő Bizottság elnöke és alelnöke, az Etikai Kollégium elnöke és alelnöke, valamint az Etikai Bizottság elnöke és alelnöke a küldöttközgyűlés előtt letette az alapszabályban előírt az esküt (összeférhetetlenségi nyilatkozatot), amelyet a küldöttek felállva hallgattak végig.

Dr. Hankó Zoltán megköszönte a küldöttközgyűlés munkáját és valamennyi megválasztott nevében a bizalmat. Jelezte, hogy az új testületekkel az elkövetkező hetekben áttekintik a hatályos kamarai dokumentumokat és döntenek a közeljövő feladatairól. A küldöttek részvételére várhatóan legközelebb a vándorgyűléshez kapcsolódóan kerül majd sor.

A határozatképességet mindvégig biztosító küldöttközgyűlés végén a küldöttek elénekelték a Szózatot.

mgyk.hu

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél