Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2016. február 02.
Ismerkedő (forralt)borozgatás – veszprem.mgyk.hu

Hagyományteremtő összejövetelt tartott az MGYK Veszprém megyei szervezete január 28-án – az újonnan megválasztott elnökség döntése értelmében ugyanis próbálják megszólítani a megye fiatal (40 év alatti) gyógyszerészeit.

A fiatal kollégák örömmel vették a meghívást, a megye minden területéről érkeztek, így Tapolcáról, Dudarról, Hajmáskérről, a Balaton-partról, Zircről és természetesen Veszprémből is. A szervezőmunka nagy része dr. Zima Zsolt nyakába szakadt (őt kérte fel a megyei elnöksége a feladatra), aki derekasan helytállt. Mi sem bizonyította jobban munkájának sikerességét, mint hogy 27 fővel indulhatott a rendezvénysorozat. A megyei Kamara vezetésének részéről dr. Alfási Tünde alelnök segítette a szervezőmunkát, aki egyben az est háziasszonya is volt. A veszprémi Gizella Hotelbe szervezett összejövetelre meghívást kapott dr. Gutay Tibor, az MGYK elnökségének tagja is.Ismerkedő (forralt)borozgatás – veszprem.mgyk.hu

Az este dr. Alfási Tünde köszöntőjével vette kezdetét, majd az egybegyűltek betekintést nyerhettek arról, hogy milyen műhelymunka előzte meg a rendezvény létrejöttét. Ezt követően minden részvevő bemutatkozott, az ezzel kapcsolatos alapkérdések a következők voltak: Hol végezted a tanulmányaidat? (Az egyetemi képzőhelyek közötti „versenyt” csak hajszállal „nyerte” meg Szeged Budapest, Pécs és Debrecen előtt.) Miért lettél gyógyszerész? Milyen hobbid van? …de természetesen más információt is be lehetett szőni a mondandókba. Miután egy kicsit megismerték egymást a résztvevők, dr. Zima Zsolt megkérte a fiatalokat, hogy mondják el véleményüket a Kamaráról. Lehetett „ötletelni”, de volt, aki elvárásokat fogalmazott meg, vagy éppen a Kamara hiányosságait tette szóvá.

Az est további részében dr. Gutay Tibor osztotta meg gondolatait a hallgatósággal. Bemutatta az országos Kamara felépítését, munkáját, sőt, még „kulisszatitkokat” is elárult a Kamara mindennapjaiból. Megerősítette, hogy az országos vezetés támogatja a megyeiek munkáját a fiatalok megszólításában. Vallott arról is, hogy milyen módon fér bele zsúfolt életébe a Kamarai szerepvállalás, majd válaszolt a feltett kérdésekre.

A rendezvény egy túrabeszámolóval folytatódott. Dr. Cseh György, aki szabadidejében túravezetéssel foglalkozik, mutatta be egyik első túráját. A képes és videós prezentációból mindenki megtudhatta, milyen távokat is szoktak vállalni egy-egy túra során a résztvevők. A jó hangulat jellemzi ezeket a kirándulásokat, és ha a szerencse is rámosolyog a csapatra, akkor a vadon élő állatok mindennapjaiba is betekintést nyerhetnek. A "Gyuri túrák" során a "geoládászok" is találhatnak maguknak kihívást, hiszen sokszor az útvonal érinti a közeli rejtekeket is. A legközelebbi (2016. február 20. szombat) Bakonybél közelében lesz – hangzott el, ahova minden gyógyszerész kolléga meghívást nyert.  A megyei Kamara honlapján a jövőben folyamatosan fent lesz az aktuális meghívó, így bárki csatlakozhat hozzájuk – tudtuk meg.

Az est során a jövőről is szó esett. Egyöntetűen úgy látták, hogy ehhez hasonló rendezvényekre van igény, és nemcsak az ilyen esték keretei között. Felmerült a dr. Cseh György által vezetett kirándulásokon, futóversenyeken való részvétel lehetősége, valamint kültéri bográcsozás is. A részvevők javasolták, hogy a kapcsolattartás ne csak a Facebook-ra (Veszprémi Fiatal Gyógyszerészek zárt csoportja) korlátozódjon, hanem erre a megyei honlap is biztosítson lehetőséget. A jó hangulatú összejövetel kicsivel 22 óra előtt zárult, egy időben az Étterem napzárásával.

Dr. Kovács Zalán

Ismerkedő (forralt)borozgatás – veszprem.mgyk.huIsmerkedő (forralt)borozgatás – veszprem.mgyk.huIsmerkedő (forralt)borozgatás – veszprem.mgyk.huIsmerkedő (forralt)borozgatás – veszprem.mgyk.hu

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél