Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2016. március 25.
A konstruktivitás jellemezte az egészségügyi ágazatai sztrájktárgyalást - kormany.hu

Egységes munkaruhát és védőruhát szeretnének az érdekképviseletek az állami egészségügyi dolgozóknak és mielőbbi döntést sürgettek az ágazati sztrájktárgyalás résztvevői szerdán. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ a következő időszakban felmérést készít az intézményekben a munka-és védőruha szükségletet illetően. Abban mindenki egyetértett, hogy az egészségügyi dolgozók élet-és munkakörülményeinek további javítása fontos társadalompolitikai kérdés. 

A Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MSZ EDDSZ) vezette tárgyalássorozat újabb fordulóját tartották az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárságán, ahol jelen voltak a szakszervezettel együttműködési megállapodást kötött szervezetek, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete, a Medicina2000 Poliklinikai és Járóbeteg Szakellátási Szövetség, a Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Szakdolgozói Kamara, a Magyar Gyógyszerészi Kamara és a Magyar Kórházszövetség képviselői is.

A tárgyalófelek azt szorgalmazták, hogy haladéktalanul kezdődjön meg a közös munka a Magyar Államkincstárral az egészségügyi dolgozók bérszámfejtésével kapcsolatos problémák rendezése érdekében. Ugyanakkor sürgették, hogy mielőbb szülessen döntés a szakdolgozók kamarai tagdíjának átvállalása, valamint az egészségügyi dolgozók bankkártya költségeinek támogatása ügyében. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a szakszervezet kéréseinek felülvizsgálatát ígérte az illetékes társtárcák bevonásával, ugyanakkor a partnerektől egységes, írásbeli javaslatokat kért a következő tárgyalási fordulót megelőzően.

A tárgyalások április 6-án folytatódnak.

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Egészségügyért Felelős Államtitkárság

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél