Kapcsolat
H-1068 Budapest, Dózsa György út 86/b.
Tel.: (+36-1) 351-9483, (+36-1) 413-1924,
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu Hivatali kapu: MGYK
KRID azonosító: 338169369(fu)
Web: www.mgyk.hu
Nyomtatható változat
2016. április 04.
Tájékoztató gyógyszertárak részére a gyógyszerközvetítői tevékenységről – ogyei.gov.hu

Az alábbiakban az OGYÉI honlapján található, a gyógyszerközvetítői tevékenységről szóló tájékoztatót olvashatják.

A gyógyszerközvetítői tevékenység valamely másik jogi vagy természetes személy nevében folytatott és független tárgyalás formájában valósulhat meg. Ilyen módon a közvetítői tevékenység különösen megrendelések felvételére, továbbítására, nyilvántartására, vevő és eladó partnerek felkutatására terjedhet ki.

Az emberi alkalmazásra kerülő gyógyszerekről és egyéb, a gyógyszerpiacot szabályozó törvények módosításáról szóló2005. évi XCV. törvény és a gyógyszerekkel folytatott nagykereskedelmi és párhuzamos import tevékenységről szóló53/2004. (VI. 2.) ESzCsM rendelet rendelkezései és az egyéb vonatkozó jogszabályok szerint a gyógyszerközvetítői tevékenység nem terjedhet ki a gyógyszerek megvásárlására vagy eladására, önállóan vagy alvállalkozó igénybevételével a gyógyszerek szállítmányozására, fuvarozására, a gyógyszerek szállítás alatti minőségbiztosításáért történő felelősségvállalásra. Minden előbb felsorolt tevékenységet csak az erre engedéllyel rendelkező személy (pl. gyógyszergyártó, gyógyszer-nagykereskedő, gyógyszertár) végezhetIlyen módon a gyógyszerközvetítői tevékenységet folytató személy nem jogosult gyógyszerek gyógyszertáraktól történő beszerezésére, vásárlására, tehát a gyógyszerközvetítő, a gyógyszertár által gyógyszer-értékesítés tárgyában kiállított számlán vevőként nem szerepelhet.

Az emberi felhasználásra kerülő gyógyszerek rendeléséről és kiadásáról szóló 44/2004. (IV. 28.) ESzCsM rendeletbenfoglalt rendelkezések szerint, gyógyszertár, nem a magyar egészségügyi államigazgatási szerv által engedélyezett egészségügyi szolgáltatási tevékenységet nyújtó szolgáltató által kiállított megrendelőlapra gyógyszert nem adhat ki, számára gyógyszert nem értékesíthet.

2018-2024 © MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA
hírlevél