Magyar Gyógyszerészi Kamara – értékvédő érdekvédelem
H-1068 Budapest
Dózsa György út 86/b
Tel.: (+36-1) 351-9483
(+36-1) 413-1924
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu
Keresés akadálymentes verzió
KezdőlapA KamarárólTovábbképzésekSzakmai fórumPályázati lehetőségekKamarai tagsági információkIrattár
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 Elfelejtett jelszó
 Regisztráció
GYIK
2016. 11. 23.
Tudnivalók az étrend-kiegészítőkel kapcsolatos megállapodásról
2015. 02. 26.
Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar közleménye a továbbképzési időszak lezárásának rendjéről
2014. 09. 22.
Személyi jogosok pontszám igazolása – mgyk.hu
2014. 06. 10.
Ki állítja ki a gyakorlati pont igazolást? - MGYK Országos Hivatala
2017. 06. 20.
Az AEEK működési nyilvántartással kapcsolatos tájékoztató anyagai
Gyógyszerészi Hírlap
Hírlevelek
Sajtófigyelő
2018. 06. 21.
Nagy Anikó: A magyar egészségügy nemzetközileg is elfogadott, jó ellátást nyújt - tv2.hu
2018. 06. 21.
Siralmas adatok a magyarok egészségéről - napi.hu
2018. 06. 20.
Orvosság a gondnok - Nógrád Megyei Hírlap
2018. 06. 20.
Letették az esküt és átvették kinevezésüket az EMMI új helyettes államtitkárai - kormany.hu
Szolgáltatások
2017. 03. 10.
Együttműködési szerződést kötött az MGYK és a Global Payments Europe
2012. 07. 18.
Tájékoztató anyagok a CIG Pannonia (volt MKB) biztosító szerződéssel kapcsolatban
2015. 10. 20.
Az OTP Bank ajánlata MGYK tagok részére
2015. 10. 16.
Tájékoztató a Volvo és az MGYK közti megállapodásról
2014. 07. 17.
Tájékoztató a MOL és a Kamara között kötött megállapodásról

 

Bannerek

Bannerek 

Bannerek 

Bannerek 

Bannerek

 

MOL-MGYK tájékoztató!

Bannerek

 

 Vodafone

Bannerek

Gyógyszerész Gondozási Bizottság

Értékes diploma, sokszínű hivatás – Év végi „Borító gondolatok” a Gyógyszerészi Hírlap megújításáról
2017. december 28.
Nyomtatható változat

Borító gondolat 2017:

Értékes diploma – sokszínű hivatás

 

A Gyógyszerészi Hírlap megújításának szerves része a címoldal újrapozícionálása, ahol 2017-ben már nem a Kamara aktivitását állítottuk a középpontba, hanem a gyógyszerészek tevékenységének tematikus megjelenítésére törekedtünk.

A döntés elvi indoka az volt, hogy a rendszerváltás befejezését követően (ahol a strukturális átalakítás, az elismert gyógyszerészi kompetenciák helyreállítása és a gazdasági válságból való kilábalás a Kamara fő szakmapolitikai célkitűzései közé tartozott) a gyógyszerész szakmai felkészültsége, szolgáltatásainak fejlesztése és hivatástudatának erősítése lehet az egyik fő szakmapolitikai törekvés. A gyógyszerészi diploma és a gyógyszerészi hivatás középpontba állítása erősítheti az önértékelésünket, hivatásunk iránti elkötelezettségünket, szolgáltatás-orientált szemléletünket és közösségi kötődésünket is.

2017-ben ennek a gondolatkörnek a bemutatását kezdtük meg az „Értékes diploma, sokszínű hivatás” mottó mentén (a januári lapszám vezércikkének is ez volt a címe). A gyógyszerészi diploma számos területen feljogosítja a birtokosát tevékenységre, vélemény-alkotásra. A bemutatás szándékával kiválasztott főbb feladatkörök a következők voltak:

-  a közforgalomban az expediáló, a vezető és a magisztrális gyógyszerkészítő,

-  az intézeti gyógyszerellátásban a vezető és betegágy mellett szolgáló,

-  az iparban a termelő, a kutató és a marketinges,

-  a nagykereskedelemben a minőségbiztosító,

-  az oktatásban az oktató,

-  a hatóságnál az ellenőrző és

-  az államigazgatásban a jogalkotó.

A Gyógyszerészi Hírlap borítóján az adott területen dolgozó egy-egy kollégánk fényképe szerepelt a bemutatni szándékozott tevékenységi területen feladatának végzése közben, a vezércikkhez kapcsolódóan pedig minden hónapban „Borító gondolat” címmel az adott területhez kapcsolódó legfontosabb ismereteket összegeztük.

A sorozatot befejezve érdemes lehet az egyes hónapokban megjelentetett ismertetőket csokorba gyűjteni és így tárni az érdeklődő olvasó elé. A fotókat Kovács Róbert és dr. Nagy Vilmos, a borítótervet Oláh Csaba készítette.

 

A Gyógyszerészi Hírlap megújulásáról – Év végi „Borító gondolatok”2017. január: A gyógyszeralkalmazás szakértője

A gyógyszerész személye a garancia a gyógyszerekkel és a gyógyszerek alkalmazásával kapcsolatos elvárások teljesüléséhez: ő a gyógyszer és a gyógyszeralkalmazás szakértője, a gyógyszerbiztonság legfőbb őre. A gyógyszerhasználattal kapcsolatos döntésekben segítenie kell az orvost és a beteget is. Fel kell ismernie a gyógyszeres kezelés (vagy a kezelés elmaradásának) kockázatait, és meg kell akadályoznia a hibás gyógyszerhasználat miatt bekövetkező egészségkárosodásokat. A gyógyszerbiztonsági validálás mellett az új és újabb gyógyszerformák megjelenése, az öngyógyítás és öngyógyszerelés előtérbe kerülése, az adherencia iránti igény erősödése egyaránt fontos feladatot jelent. A beteg a szakértelmünkbe vetett bizalommal fordul a gyógyszerészhez. Ez a bizalom pedig tökéletes szakismeretet, folyamatos továbbképzést és lelkiismeretes feladatvégzést követel meg. (A borító fotó a budapesti Erzsébet gyógyszertárban készült, a képen Torma Ádámné dr. gyógyszerész)

 

A Gyógyszerészi Hírlap megújulásáról – Év végi „Borító gondolatok”2017. február: A gyógyszer készítője

A gyógyszertári gyógyszerkészítés kizárólagos gyógyszerészi kompetencia, a patikák megjelenése óta elválaszthatatlan része a gyógyszerészi tevékenységnek. Komoly anyagismeretet, analitikai, technológiai és farmakológiai tudást, precizitást és kreativitást igényel. A statisztikák alapján visszaszorulóban van, de ma is nélkülözhetetlen része a betegellátásnak: évente több millió magisztrális vény készül a patikákban. Helyzetét nemcsak az igények, hanem a feltételek is meghatározzák. A hatóanyagok hozzáférhetősége, az alapanyagok elérhetősége, az eszközök beszerezhetősége és a tevékenység rentabilitása ma egyaránt korlátot képeznek, de mindezek a feltételek az új FoNo megjelenésével kedvezően változhatnak. A patikai gyógyszerkészítés a gyógyszerészet kultúrájának része, amelynek védelme és fejlesztése nemcsak a gyógyszerészek érdeke. És az is tény, hogy az élet egyéb területein az egyedi (kézműves) termékek reneszánszát éljük. Rajtunk is múlik, hogy a magizásnak milyen lesz a jövője. (A borító fotó a dabasi Arany Kígyó gyógyszertárban készült, a képen Molnárné dr. Pásztor Gréta gyógyszerész.)

 

A Gyógyszerészi Hírlap megújulásáról – Év végi „Borító gondolatok”2017. március: A vállalkozás vezetője

A gyógyszerésznek egyszerre kell a gyógyszer- és gyógyszeralkalmazás szakértőjének, a népegészségügyi programokban részt vevő, valamint a gyógyszertári vállalkozást felelősen vezető, illetve abban felelősséggel közreműködő szakembernek lennie. Ez utóbbi feladatának ellátásához ma már minden feltétel biztosított: a szakmai előírások teljesítéséhez a megfelelő jogköröket a gyógyszerész menedzsment jogai garantálják [Gyftv 73. § (1) bekezdés], a vállalkozásban pedig a többségi gyógyszerészi tulajdon biztosítja a gyógyszerészek többségi szavazati arányát. Így 2017. január 1-től a felelősségünkkel arányos jogok biztosítottak. A vállalkozásvezetéshez ezen túl megfelelő ismeretekkel, képességekkel és készségekkel is rendelkeznünk kell. A vezető nemcsak a vállalkozás jogszerű működéséért felel, hanem az erőforrásokkal való hatékony gazdálkodás is a feladatai közé tartozik. Erőforrások alatt pedig nemcsak a pénzt és a tőkét kell értenünk, hanem mindazokat a javakat (tudást, munkatársakat, jó hírnevet stb.) és eszközöket, amelyek a gyógyszertár és a vállalkozás működéséhez szükségesek. A vezetési ismeretek megszerezhetők, a készségek elsajátíthatók. Rajtunk múlik, hogy vállalkozásaink sikeresen működjenek. (A borító fotó a budaörsi Szivárvány gyógyszertárban készült, a képen Vidáné dr. Puszta Ildikó személyi jogos gyógyszerész.)

 

A Gyógyszerészi Hírlap megújulásáról – Év végi „Borító gondolatok”2017. április: A gyógyító team tagja

A kórházi gyógyszerészet szerepe a gyógyítás világában mindig is vitathatatlan volt, a tradicionális feladatok mellett azonban a fókusza egyre inkább a közvetlen betegellátás felé fordul. A klinikai gyógyszerészek közvetlenül a betegágy mellett gyakorolják hivatásukat. Részt vesznek az osztályos viziteken, konzultálnak az egészségügyi ellátórendszer szereplőivel, a gyógyszeralkalmazás szakértőiként segítik a gyógyszeres terápiák kialakítását, valamint közvetlenül a betegek felé irányuló tanácsadási, gondozási feladatokat is ellátnak. Mindez a betegbiztonság előmozdításán túl a páciensek egészségtudatos életvitelének kialakítását, tájékozott gyógyszerhasználatát, terápiás együttműködését és életminőségének javítását is segíti. A gyógyszerészek feladat- és felelősségi köre így egyre kiterjedtebb a gyógyszeres terápiák eredményességéért, megfelelő szakmai együttműködésben a kezelőorvosokkal és a betegekkel. Közös munkánk eredményeként pedig a jól ismert javallat már a kórházi betegágynál is érvényessé válhat: kérdezze meg kezelőorvosát és klinikai gyógyszerészét! (A borító fotó a Péterffy S. utcai Kórházban készült, a képen dr. Süle András intézetvezető főgyógyszerész.)

 

A Gyógyszerészi Hírlap megújulásáról – Év végi „Borító gondolatok”2017. május: A klinikai gyógyszerész

Hivatásunk egyik leggyorsabban fejlődő és legnagyobb hatású területe a fekvőbeteg gyógyszerellátás rendszerén belül a betegágy melletti gyógyszerészi szerepvállalás. Ennek a filozófiája – a klinikai gyógyszerészet részeként, amely az egyszerű gyógyszeradagolás irányából a kezelőorvosokkal és betegekkel együttműködésben kivitelezett terápiamenedzsment felé fordult – kifejezetten a betegre fókuszál. Az emelt szintű gyógyszerészi gondozás ezen formája jelentősen javíthatja a gyógyszeres terápiák eredményességét, visszaszoríthatja a gyógyszerelési hibákat és a farmakoterápiához kapcsolódó költségeket. Az ily módon növekvő felelősség egyre több lehetőséget szolgáltat arra, hogy hivatásunk kompetenciáinak célszerű bővítésére összpontosíthassunk. Szakmai önkormányzatiságunk kulcskérdés e tekintetben, hiszen azt, hogy merre is fejlődik valójában a (kórházi) gyógyszerészi hivatás, leginkább az határozza meg, hogy mi gyógyszerészek milyen jövőt álmodunk neki. (A borító fotó a Péterffy S. utcai Kórházban készült, a képen dr. Keller Nóra klinikai gyógyszerész.)

 

A Gyógyszerészi Hírlap megújulásáról – Év végi „Borító gondolatok”2017. június: A minőségbiztosító

A minőségbiztosító gyógyszerész a gyógyszer-nagykereskedelemben egy olyan sokrétű tudással rendelkező „felelős személy”, akinek napi feladata a gyógyszerek minőségének megóvása egészen a gyógyszertárig, azaz a terméket felhasználó betegig. A minőségbiztosítás azt jelenti, hogy a teljes tevékenység során, minden folyamatban fenn kell tartani azokat a követelményrendszereket, amelyekkel garantálható a termék megfelelősége és minőségének megtartása. A minőségbiztosító felelőssége egy olyan rendszer kialakítása és működtetése, amely alkalmas a biztonságos gyógyszerellátási lánc fenntartására, a hamis gyógyszerek legális ellátási láncba való bejutásának megakadályozására. A minőségbiztosító minősíti a beszállítókat, ő hagyja jóvá a szállítási feltételrendszert, ő engedélyezi a tárolás és raktározás megfelelő feltételeinek kialakítását, felelős a dolgozók oktatásáért, a folyamatban fontos kulcsberendezések validáltságáért, a panaszok kivizsgálásáért és az önellenőrzés folyamatosságáért. Természetesen mindezek napra kész dokumentálása is az ő felelőssége. Sokrétű ismeretanyagra van szüksége és elengedhetetlen a kapcsolódó szakterületekkel való együttműködése. Rendszeres képzéseken kell részt vennie, hogy a napi munkájában megfelelően kamatoztathassa a kémiai, hatástani, szállítási és logisztikai, valamint informatikai ismereteit. (A borító fotó a Hungaropharma Zrt.-benkészült,a képen dr. Kiss Ferencné minőségbiztosítási igazgató.)

 

A Gyógyszerészi Hírlap megújulásáról – Év végi „Borító gondolatok”2017. július: A termelésirányító

A gyógyszerész a gyógyszeriparban is keresett szakember, felkészültsége és szemlélete alkalmassá teszi arra, hogy az ipari és az egészségügyi szempontokat egyszerre legyen képes figyelembe venni. Jó, ha a termelésirányító gyógyszerész egyben gyógyszertechnológus szakgyógyszerész, aki jelentős gépészeti ismeretekkel rendelkezik, tisztában van a GMP szabályaival, az ISO rendelkezéseivel, a vállalatirányítási rendszer használatával és embereket tud irányítani, ellenőrizni és motiválni a mindennapi munkájukban. Kapcsolatot kell tartania a partnerekkel, ismernie kell a cég minőségbiztosítási rendszerét, a felhasználásra kerülő anyagokat és azok minőségi követelményeit, valamint képesnek kell lenni a technológiai és műszaki problémák elhárítására. Előnyös, ha a technológiai sorok tervezésében és összeállításában is részt tud venni. (A borító fotó a Meditop Kft-ben készült, a képen dr. Bárdos Attila termelési igazgató.)

 

A Gyógyszerészi Hírlap megújulásáról – Év végi „Borító gondolatok”2017. augusztus: A gyógyszerkutató

A gyógyszerészképzés mind a felkészültséget, mind a szemléletet illetően alkalmas arra, hogy a gyógyszerész, diplomájával a kezében, a kutatásban találja meg választott hivatásának értékét és szépségét. Nemcsak az akadémiai szektorban, hanem a különféle gyógyszeripari cégeknél is számos lehetőség van a kutatói státuszba kerülésre. A gyógyszerészek szinte mindenhol keresett és elismert szakemberek. Bár a szintetikus kutatásokban a gyógyszerészek részvétele ma már mérsékeltebb, az analitikában, a farmakológiában, a gyógynövény-kutatásban, a különböző technológiai területeken vagy éppen a klinikai vizsgálatoknál számos lehetőségük adódik. Tény, hogy a gyógyszerészi diploma sokoldalú feladatvégzésre tesz alkalmassá, ahhoz azonban, hogy eredményes kutatóvá váljék a gyógyszerész, választott szakterületén élethosszig tartó tanulásra, elmélyült és alapos ismeretszerzésre, valamint az új iránti állandó nyitottságra van szükség. A precizitás, a kreativitás és a lényeglátó képesség elengedhetetlen alapkövetelmény. (A borító fotó a Richter G. Nyrt-ben készült, a képen dr. Kapás Margit osztályvezető.)

 

A Gyógyszerészi Hírlap megújulásáról – Év végi „Borító gondolatok”2017. szeptember: A marketinges

Sok gyógyszerész találta meg a hivatását a különböző marketing munkakörökben a gyógyszergyáraknál, külföldi cégek képviseletein és a nagykereskedelemben is. Ehhez a gyógyszerészeti ismeretein túl szüksége van marketing ismeretekre is, melyekre többnyire egy második diploma megszerzése útján tesz szert. A gyógyszermarketinggel foglalkozók feladata sokrétű. Ezek közül néhányat kiemelve: termékarculat/terméküzenetek kialakítása, a gyógyszerpiac követése, elemzések készítése, versenytársak aktivitásának követése, forgalom tervezése, kommunikációs eszközök/promóciós aktivitások megtervezése. Tevékenységük során fontos cél, hogy megkülönböztessék cégüket / terméküket a versenytársaktól, különleges eszközökkel és szolgáltatásokkal kitűnjenek versenytársaik közül. De a legfontosabb feladatuk, hogy naprakész információ átadással, etikus kommunikációval, modern eszközökkel segítsék az orvost és a gyakorló gyógyszerészt mindennapi munkájában, ezzel is a betegek érdekeit szolgálva. (A borító fotó az Egis Zrt-ben készült, a fotón dr. Székelyné dr. Szabó Ilona főosztályvezető.)

 

A Gyógyszerészi Hírlap megújulásáról – Év végi „Borító gondolatok”2017. október: Az oktató

A legjobb képességű gyógyszerészek számára nyitva áll a lehetőség, hogy pályájukat egyetemi oktatóként folytassák. Ma már négy gyógyszerészképző helyen, Budapesten, Szegeden, Debrecenben és Pécsett vehetnek részt a gyógyszerészek graduális és posztgraduális képzésében, de a diploma számos egyéb egyetemen is alkalmassá teszi őket a felsőoktatásban való részvételre. Számukra adott az egyetemi ranglétrán való előre jutás és lehetőségük van arra is, hogy ne csak intézetükön belül, hanem az egyetemi intézetek kiterjedt hazai és nemzetközi kapcsolatai révén különböző kutatási projektekben is részt vehessenek. Munkájuk soha nem válhat rutinná, mert a gyógyszerészet oly gyorsan fejlődik, hogy saját magukat is állandóan képezni kell. Oktató kollégáink szem előtt tartják, hogy a gyógyszerészet emberközpontú hivatás és a lexikális tudás közvetítése mellett fontos a hallgatók szintetikus gondolkodásra való ösztönzése is. Ma már nemcsak az információ befogadására, hanem kritikus értékelésére, értelmezésére és továbbadására is meg kell tanítaniuk a leendő gyógyszerészeket. Fontos, hogy értékrendi kérdésekben is időtálló alapokat tudjanak a hallgatóknak átadni. Eminens cél, hogy minél több gyógyszerész egyetemi oktató vegyen részt a gyógyszerészképzésben és jogos elvárás, hogy legyen elkötelezett a gyógyszerészi hivatás, valamint a gyógyszerészek szakmai és egzisztenciális önállóságának megerősítése mellett. Ahhoz, hogy a legkiválóbbak kerüljenek ilyen pozíciókba fontos, hogy az oktatói tevékenység presztízse növekedjék és megfelelő anyagi feltételek között folytathassák hivatásukat. (A borító fotó a Semmelweis Egyetemen készült, a képen dr. Tábi Tamás PhD egyetemi adjunktus.)

 

A Gyógyszerészi Hírlap megújulásáról – Év végi „Borító gondolatok”2017. november: A hatóság képviselője

A 20. század első harmadában, a világon az elsők között Magyarországon született döntés arról, hogy a gyógyszerész gyógyszertári tevékenységének hatósági ellenőrzését gyógyszerész végzettségű szakemberek végezzék. Ez az elv – rövid időszakot leszámítva – azóta is érvényesül; ezt a feladatot ma tiszti gyógyszerészek látják el. Azonban a gyógyszerész szaktudására és holisztikus szemléletére nem csak ezen a hatósági területen van szükség. A gyógyszerek forgalomba hozatalát megelőző munkában éppúgy részt vehetnek, mint a gyógyszergyártás és forgalmazás engedélyezésében és ellenőrzésében, vagy éppen a gyógyszerek analitikai vizsgálatában, függetlenül attól, hogy humán vagy állatgyógyászati célú gyógyszerekről van szó. A hatósági tevékenységhez sok esetben igazgatási funkciók is társulnak. Mindezeken túl a gyógyszerészre szükség lehet a fogyasztóvédelemnél vagy akár az élelmiszerlánc hatósági ellenőrzésében is. A hatósági munkához – az adott szakterületre vonatkozó alapos felkészültség mellett – szükség van jogi és igazgatási ismeretekre, valamint elhivatottságra. Fontos továbbá, hogy a hatósági gyógyszerész integritásának megtartásával legyen képes korrekt kapcsolatok kialakítására a feladatköréhez tartozó cégekkel és személyekkel. (A borító fotó az OGYÉI-ben készült, a képen dr. Gara Annamária az OGYÉI Gyógyszer-engedélyezési főosztály vezetője.)

 

A Gyógyszerészi Hírlap megújulásáról – Év végi „Borító gondolatok”2017. december: Gyógyszerész az államigazgatásban

Az államigazgatásban is szükség van a jól felkészült, sokoldalú, hivatásuk és a közjó iránt elkötelezett gyógyszerészekre. A minisztériumok elsődleges feladata a jogalkotás illetve a jogszabályok előkészítése, de az államigazgatás más területein is hasznosak lehetnek a gyógyszerészek. Azok számára, akik érdeklődnek a gyógyszerellátást, a gyógyszer-engedélyezést, a gyógyszertámogatást, a gyógyszerpiac felügyeletét, röviden a gyógyszerügyeket érintő szabályozások nemzeti és nemzetközi keretrendszerei iránt, az államigazgatásban való elhelyezkedés lehetőséget nyújt arra, hogy a gyógyszerügyi rendszer teljes spektrumával megismerkedjenek  és e szabályozók  változtatására irányuló jogalkotási folyamatban részt vegyenek. Munkájuk magába foglalja  a szakmai partnerekkel való egyeztetéseket, a felmerülő kérdésekre a megoldások keresését és ezek hatásvizsgálatát is. Együtt kell működniük más szakterületen dolgozókkal, így pl. jogászokkal, közgazdászokkal, orvosokkal, mérnökökkel és – természetesen – a szakterület politikai irányításáért felelősökkel is. A tudás és a kompetenciák folyamatos  bővítésére irányuló nyitottság, a precizitás, a kommunikációs készség és az alkalmazkodó képesség  alap-elvárás, az idegen nyelvet beszélő szakembereknek  pedig lehetőségük van bekapcsolódni a különböző külföldi szervezetekkel a gyógyszerügyekben kialakult kapcsolatok mentén keletkező feladatok megoldásába is. (A borító fotó az Egészségügyért Felelős Államtitkárságon készült, a képen dr. Horváth Beatrix a Gyógyszerészeti és Orvostechnikai Főosztály vezetője.)

 

Budapest, 2017. december 28.

Dr. Hankó Zoltán
elnök

« Vissza
Betegsarok
2018. 02. 08.
Az étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos együttműködéshez csatlakozó gyógyszertárak listája
2016. 05. 25.
Megszűnik a „diabetikus”, „cukorbetegek is fogyaszthatják” és a narancssárga kör jelölés ogyei.gov-hu
2016. 03. 12.
Betegjogi képviselők elérhetőségei
2016. 03. 11.
A tavaszi fáradtság okai – és amit ellenük tehetünk – tetplatform.hu
2015. 11. 17.
Egészséges életkezdet - Vitaminpótlás várandósság előtt, alatt és szoptatás idején I.
Eseménynaptár

2018 június
hkszcspszv
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
konferencia  Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar  testületi esemény  továbbképzés  szabadidős esemény 
Hirdetőtábla
Állás
Helyettesítés
Egyéb
Közös dolgaink
2018. 04. 06.
Az MGYK X. Vándorgyűléséről
2017. 12. 04.
A VII. Gyógyszerész Köztestületi Napokról
2017. 04. 10.
Beszámolók az MGYK IX. Vándorgyűléséről
Gyógyszertár-működtetés
2017. 03. 09.
Pályázati lehetőségek gyógyszertárak számára
2016. 03. 03.
A gyógyszertári finanszírozási előleg alakulása 2010-től 2016. januárig
2016. 03. 03.
A gyógyszertári vállalkozások 2014. évi mérlegbeszámolóinak és pénzügyi helyzetének alakulása
Hasznos linkek
Jogszabálykereső
Kamarai tájékoztatók
2016. 01. 07.
Minőségügyi kézikönyv gyógyszertáraknak – II. kiadás
2014. 06. 26.
1/2014 (VI. 19.) MGYK ELNÖKSÉGI AJÁNLÁS GYÓGYSZERTÁRI UTAZÁSI TANÁCSADÁSHOZ - MGYK
2013. 10. 01.
Elnökségi Tájékoztató (2/2013.) - MEGFONTOLÁSOK ÉS AJÁNLÁSOK A GYÓGYSZERTÁRAK MARKETING TEVÉKENYSÉGÉHEZ - MGYK
Népegészségügyi programok
2018. 05. 17.
Allergiás folyamatok és allergia elleni szerek
2018. 04. 24.
Allergén specifikus immunterápia
2018. 03. 06.
Az asztmáról
Archívum
A honlapon található információk célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ez nem helyettesíti az orvos, gyógyszerész, vagy más szakember felkeresését.
© 2008–2017 Magyar Gyógyszerészi Kamara - Minden jog fenntartva - Impresszum, jogi nyilatkozat  -  Regisztráció a védett tartalmak eléréséhez! Hírlevélre történő le- és feliratkozás!  -  Webmaster - Utolsó módosítás: 2018. 06. 21 csütörtök