Magyar Gyógyszerészi Kamara – értékvédő érdekvédelem
H-1068 Budapest
Dózsa György út 86/b
Tel.: (+36-1) 351-9483
(+36-1) 413-1924
Fax: (+36-1) 351-9485
E-mail: hivatal@mgyk.hu
Keresés akadálymentes verzió
KezdőlapA KamarárólTovábbképzésekSzakmai fórumPályázati lehetőségekKamarai tagsági információkIrattár
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
 Elfelejtett jelszó
 Regisztráció
GYIK
2016. 11. 23.
Tudnivalók az étrend-kiegészítőkel kapcsolatos megállapodásról
2015. 02. 26.
Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar közleménye a továbbképzési időszak lezárásának rendjéről
2014. 09. 22.
Személyi jogosok pontszám igazolása – mgyk.hu
2014. 06. 10.
Ki állítja ki a gyakorlati pont igazolást? - MGYK Országos Hivatala
2017. 06. 20.
Az AEEK működési nyilvántartással kapcsolatos tájékoztató anyagai
Gyógyszerészi Hírlap
Hírlevelek
Sajtófigyelő
2017. 10. 21.
Képzés és vizsga az EESZT felhasználóknak - weborvospro.hu
2017. 10. 19.
Az egészségügyi személyes adatokkal való kereskedelem az egyik legnagyobb biznisz - technokrata.hu
2017. 10. 18.
A biztonság, a hatékonyság és a kényelem területén jelenthet előrelépést az e-egészségügyi rendszer - kormany.hu
2017. 10. 18.
Egyre több a kibertámadás az egészségügyben - Világgazdaság
Szolgáltatások
2017. 03. 10.
Együttműködési szerződést kötött az MGYK és a Global Payments Europe
2012. 07. 18.
Tájékoztató a Kamara és az MKB Biztosítók közötti megállapodásról
2015. 10. 20.
Az OTP Bank ajánlata MGYK tagok részére
2015. 10. 16.
Tájékoztató a Volvo és az MGYK közti megállapodásról
2014. 07. 17.
Tájékoztató a MOL és a Kamara között kötött megállapodásról

 Bannerek

Bannerek 

Bannerek 

Bannerek 

Bannerek

Növényigyógyszer.hu

MOL-MGYK tájékoztató!

Biztosítási ajánlatkérés!

 

 Vodafone

Bannerek

Gyógyszerész Gondozási Bizottság

Beszámoló az elnökség júliusi üléséről
2017. július 7.
Nyomtatható változat

Beszámoló az elnökség ülés júliusi ülésérőlAz MGYK elnöksége 2017. július 6-án tartotta soron következő ülését a Kamara hivatalában, amelyet dr. Hankó Zoltán vezetett, az elnökségi tagok végig határozatképes számban voltak jelen.

Az összejövetel prof. dr. Erős István haláláról történő ismételt megemlékezéssel, illetve a szegedi emlékmiséjére történő figyelemfelhívással vette kezdetét.

Ezt követően a kamarai elnök a Békéshelp Kft. taggyűléséről tájékoztatott, ahol konszenzussal elfogadták a tevékenységükről szóló beszámolót és a 2016-os év mérlegbeszámolója is jóváhagyásra került. A vidéki gyógyszerellátás feltételeinek javításáról szóló miniszimpóziumot említette ezt követően, ami későbbiekben önálló napirendi pontként is szerepelt, az árképzéssel és marketinggel kapcsolatos munkamegbeszéléssel együtt. A Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége – amely elnökét idén az dr. Hankó Zoltán személyében az MGYK adja – közgyűlésén elfogadásra került egy külső és belső kommunikációval foglalkozó program. A belső kommunikáció célja a kamarák céljának, értelmének a tagkamarák tagsága felé történő bemutatása, míg a külsőé a társadalom felé szól annak érdekében, hogy egy kicsit jobb kép alakuljon ki a hivatásrendi kamarákba tömörült értelmiségiek társadalmi szerepéről.

Beszámoló az elnökség ülés júliusi üléséről„Hogyan tovább” – tették fel a kérdést a fiatal gyógyszerészek a Táltosképző összejövetelén, ahol munkájuk további irányáról egyeztettek. Említésre került a magyar, illetve a közép-európai országok egészségügyi vezetőinek tanácskozása a kínai kollégáikkal, ahol a Kamarát dr. Horváth-Sziklai Attila képviselte. A sztrájktárgyalások soron következő ülésén szintén ő vett rész a Kamara színeiben. A kórházi-klinikai gyógyszerészet jövőjével kapcsolatos kamarai álláspont kialakításáról egyeztetett dr. Süle András, prof. dr. Botz Lajos, dr. Sohajda Attila és dr. Hankó Zoltán. A budapesti szakképzési grémium ülésén – ahol dr. Hankó és dr. Sohajda vett részt – értékelték az előző év munkáját, illetve kijelölték a következő év szakmai programját – hangzott el a továbbiakban.

Ezt követően dr. Brezanóczy Ferenc vette át a szót, aki beszámolt a Területi Elnökök Értekezlete legutóbbi üléséről, ahol az országos kamarai elnök beszámolója után az Elkülönített Alap felhasználásnak kérdéseit, majd az Egis Gyógyszergyár által finanszírozott Kiváló Gyógyszerészi Gondozási és a Kiváló Gyógyszertári Asszisztensi Díjjal kapcsolatos teendőket vitatták meg. „Végső fázisába érkeztek a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósággal a szociális otthonok gyógyszerellátásával kapcsolatos megbeszélések” – folytatódott a tájékoztató. E kérdés is önálló napirendi pontként szerepelt a továbbiakban. Ezt követően a Magyar Közlönyben megjelent 2018-as költségvetésről, illetve annak gyógyszertári vonatkozásiról tett említést az elnök.

Cél a betegbiztonság növelése – hangzott el többször is azon a sajtótájékoztatón, amit  Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár és Hankó Zoltán, az MGYK elnöke közösen tartott az e-recept bevezetésével kapcsolatban a budapesti Róna patikában. Az esemény jelentős sajtónyilvánosságot kapott. A Semmelweis Nap alkalmából tartott díjátadáson a kamarai elnök is részt vett.

Ezt követően a konkrét dátumtól független történésekről számolt be az elnök. Lezárult az az eljárás, ami eredményeképpen a Kamara mint civil szervezet törlésre került a szervezetek nyilvántartásából. Az Európai Bizottság megszüntette a Magyarországgal szemben a gyógyszertárak építésének és tulajdonjogi korlátozása miatt indított kötelezettségszegési eljárást – folytatta. Az ÁSZ jelentéssel kapcsolatban – az előző elnökségi ülésen jóváhagyott elveket figyelembe véve – elkészítették és az ÁSZ-nak megküldték írásos észrevételeiket. Említésre került a honlap új szolgáltatása: a Hirdetőtábla rovatban az álláskeresők és ajánlók találhatnak egymásra. Az allergia programmal kapcsolatban a feladatok és a határidők kijelölésre kerültek. Kitért a véleményezés alatt álló kormányrendelet-tervezetre, amely tartalmazza a patikaalap módosítását. E szerint a kormányrendelet megjelenését követően lehetővé válik a kedvezményes hitelfelvétel gyógyszerésztől történő és a többségi gyógyszerészi tulajdon további növelését célzó üzletrészvásárlásra is. Ez harmonizál a 2017-es és a 2018-as központi költségvetéssel, egyben a fiatalok helyzetbehozását célzó kormányzati-kamarai vállalás programjával is. Oktató gyógyszertárat keresnek két marosvásárhelyi gyógyszerészhallgató nyári gyakorlatára. A továbbiakban az elnök jelezte, hogy az egyes munkabizottságok elmúlt egy éves tevékenységéről kér írásos beszámolót.

Beszámoló az elnökség ülés júliusi ülésérőlEzt követően dr. Zalai Károly vette át a szó, aki a Semmelweis Egyetem gyógyszerészdoktorainak avatásáról számolt be, majd rátért a Gyógyszerészi Hírlappal kapcsolatos aktuális kérdésekre. A továbbiakban dr. Sohajda a debreceni, dr. Fittler András a pécsi, prof. dr. Paál Tamás  a szegedi egyetem gyógyszerészeinek avatásáról szólt néhány szót. Ezek után dr. Horváth-Sziklai Attila tájékoztatott az OGYÉI-től megküldött, a gyógyszertárak létesítésével és működtetésével kapcsolatos határozatokról.

A döntéshozatalt igénylő napirendi pontok közül az első egy új gyógyszertári informatikai rendszer bemutatása volt.  A Patika Platform kft. – a Hungaropharma Vállalatcsoport tagja – igazgatója, Prohászka Miklós számolt be a „daxa” elnevezésű felhő alapú gyógyszertári informatikai programról. A Területi Elnökök Értekezlete (TEÉ) jelenlévő elnöke jelezte, hogy a TEÉ következő ülésére ők is meghívják az előadót. A következőkben prof. dr. Paál Tamás az etikai bizottságok elnökeinek kiküldendő levélről adott tájékoztatást. A szociális otthonok gyógyszerellátásáról szóló egyeztetésekről dr. Hankó számolt be. Ennek megvitatása után az elnökség tagjai abban állapodtak meg, hogy a határozathozatal előtt egy jövő heti időpontban még újra egyeztetnek. Az MGYK és az MKB Biztosító 2016. évi együttműködéséről szóló beszámolóval folytatódott az elnökségi ülés. Az elnökség úgy határozott, hogy a kommunikációs, a gyógyszertár-gazdaságossági és az adatfeldolgozó munkabizottságokat kéri a részletes elemzésre és javaslatokra a további teendőeket illetően. Ezt követően prof. dr. Paál Tamás, dr. Nyíri László, dr. Sohajda Attila és dr. Hankó Zoltán számolt be az elmúlt időszakban tartott, etikai kérdésekkel foglalkozó, a vidéki gyógyszerellátás feltételeinek javításával, az árképzéssel és marketinggel kapcsolatos miniszimpóziumokról.

mgyk.gyh

« Vissza
Betegsarok
2016. 03. 12.
Betegjogi képviselők elérhetőségei
2016. 05. 25.
Megszűnik a „diabetikus”, „cukorbetegek is fogyaszthatják” és a narancssárga kör jelölés ogyei.gov-hu
2016. 03. 11.
A tavaszi fáradtság okai – és amit ellenük tehetünk – tetplatform.hu
2015. 11. 17.
Egészséges életkezdet - Vitaminpótlás várandósság előtt, alatt és szoptatás idején I.
2015. 10. 26.
"Egészségszűrés termékbemutatóval" - prof. dr. Kata Mihály írása
Eseménynaptár

2017 október
hkszcspszv
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
konferencia  testületi esemény  továbbképzés  szabadidős esemény 
Hirdetőtábla
Állás
Helyettesítés
Egyéb
Közös dolgaink
2017. 04. 10.
Beszámolók az MGYK IX. Vándorgyűléséről
2017. 03. 15.
A 2015-ös év gazdálkodási és pénzügyi szempontból
2016. 11. 20.
Beszámolók a VI. Gyógyszerész Köztestületi Napokról
Gyógyszertár-működtetés
2017. 03. 09.
Pályázati lehetőségek gyógyszertárak számára
2016. 03. 03.
A gyógyszertári finanszírozási előleg alakulása 2010-től 2016. januárig
2016. 03. 03.
A gyógyszertári vállalkozások 2014. évi mérlegbeszámolóinak és pénzügyi helyzetének alakulása
Hasznos linkek
Jogszabálykereső
Kamarai tájékoztatók
2016. 01. 07.
Minőségügyi kézikönyv gyógyszertáraknak – II. kiadás
2014. 06. 26.
1/2014 (VI. 19.) MGYK ELNÖKSÉGI AJÁNLÁS GYÓGYSZERTÁRI UTAZÁSI TANÁCSADÁSHOZ - MGYK
2013. 10. 01.
Elnökségi Tájékoztató (2/2013.) - MEGFONTOLÁSOK ÉS AJÁNLÁSOK A GYÓGYSZERTÁRAK MARKETING TEVÉKENYSÉGÉHEZ - MGYK
Népegészségügyi programok
2017. 10. 04.
Az allergiás rhinitisz öngyógyításának irányításáról
2017. 10. 04.
A fényérzékenységről
2017. 10. 04.
A darázs- és méhcsípésről
Archívum
A honlapon található információk célja az egészségügyi ismeretek bővítése, de ez nem helyettesíti az orvos, gyógyszerész, vagy más szakember felkeresését.
© 2008 Magyar Gyógyszerészi Kamara - Minden jog fenntartva - Impresszum, jogi nyilatkozat  -  Regisztráció a védett tartalmak eléréséhez! Hírlevélre történő le- és feliratkozás!  -  Webmaster - Utolsó módosítás: 2017. 10. 21 szombat