Google kontra gyógyszerhamisítók - patikamagazin.hu


Úgy látszik a Google megelégelte a kritikákat, amik hosszú ideje érték azzal kapcsolatban, hogy nem tesz meg mindent azért hogy visszaszorítsa a hamisított gyógyszereket terjesztő oldalak hirdetéseit. (...)

"Az elmúlt években növekedett a feketepiaci gyógyszerkereskedők megjelenésének száma az oldalon, és egyre kifinomultabbak módszereik." - írja Zwibelman. "Az elmúlt hónapban például egy oroszországi szervezet feltört egy amerikai állami weboldalt, ahol elhelyeztek egy rejtett kódot, ami átirányította a látogatókat egy online gyógyszertár oldalára, ahol vényköteles gyógyszerek hamisítványait vény nélkül ajánlották a vásárlóknak."

A Google mellett a többi kereső oldalt (a Microsoft és Yahoo) is érte támadás amiatt, hogy nem tesznek eleget a feketepiaci gyógyszer-kereskedelem visszaszorításának érdekében.

A vállalatok több módszerrel is megpróbálták megoldani a felvetett problémát. Az egyik ilyen például, hogy 2010-től már csak olyan szervezettől fogadnak el vonatkozó hirdetést, amely rendelkezik hivatalos akkreditációval.

Tovább >>

Â