Svájci céget vásárol a Richter - Figyelő


Nyugat-európai kereskedelmi hálózatot épít ki a Richter Gedeon Nyrt. a most megvásárolt, még nem törzskönyvezett miómagyógyszer bevezetésére - mondja Bogsch Erik vezérigazgató.

Ön emlékszik olyan esetre, amikor egy magyar cég felvásárolta volna egy svájci versenytársát, mint most a Richter a PregLemet? - Nem, eleve ritka az európai felvásárlás, szerintem nem csak a Richter, de a magyar gyógyszeripar történetében is egyedülálló a lépés.(...)

Mi elsősorban az Új Széchenyi Tervben bízunk, amely kiemelten foglalkozik a gyógyszeriparral, és reméljük, hogy kis országként az a cél, hogy a versenyképesség szempontjából fontos iparágakra koncentráljon.

- De az egészségügyi rendszer átalakításáról, a gyógyszertámogatás módosításairól, esetleg konkrét iparpolitikai elképzelésekről még nem hallottunk. - Mi sem, de ezek az ügyek nyilván majd a jövő évi költségvetés tervezésekor kerülnek elő. Mi bízunk a más országokban már természetes, uniós szabályokba nem ütköző, a pénzügyi lehetőségeket figyelembe vevő, ám mégis alapvetően patrióta gazdaságpolitikában. A párbeszéd már elindult a kormányzat és az iparág között.

Előfizetőknek

Tovább >>

 

 

Â