Offshore-tiltás a patikáknak - Magyar Hírlap


A kórházi munka rugalmasabbá, a patikai betegellátás pedig tisztességesebbé válhat a hétfőn elfogadott törvénymódosítások révén. A közfeladatot ellátó gyógyítók is fokozottabb védelmet kapnak ezentúl.(...)

Megszavazta a parlament a háziorvosi, a kórházi és a gyógyszertári betegellátást több ponton érintő változásokat.

CsiBA GÁBOR, a Borsod megyei kórház főigazgatója: Előrelépésnek tartom a kapacitásátcsoportosítás lehetőségét, így javulhat a betegek ellátási biztonsága. Akár kéthavonta is csoportosíthatunk, és mivel adott mértékig nem kell hozzá engedély, ezért gyorsan alkalmazkodhatunk az igényekhez. A büntetőjogi védelem kiterjesztése is lényeges, hiszen egyre gyakrabban éri atrocitás a betegellátásban dolgozókat.

HANKÓ ZOLTÁN, a Magyar Gyógyszerészi kamara alelnöke: A módosítások újrafogalmazták a gyógyszerészek hatáskörét és felelősségét. A patika visszakerült a betegellátás rendszerébe, megszűnt gyógyszerboltnak, eladóhelynek lenni. Arra számítok, hogy a változást már nagyon rövid időn belül érezhetik a betegek, akik többé nem vásárlók. A gyógyszertár nemzeti érdekkörben tartása kulcskérdés, ez valósul meg a többségi gyógyszerészi tulajdonnal.