Többé nem lesz önkéntes a kamarai tagság - Hír TV


Benyújtotta a kötelező egészségügyi kamarai tagságról szóló törvényt Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter. A fő szabályozási elvek szerint a kamaráknak teljes körű, független etikai rendszert kell működtetniük és bővül a minőségbiztosítási feladatkörük.

(...)

A javaslat fő szabályozási elemei között szerepel a teljes körű kötelező kamarai tagság az egészségügyi kamarákban, a teljes körű, független etikai rendszer működtetése valamennyi hivatásgyakorlót érintően, a kamarák szakmai, minőségbiztosítási feladatkörének bővítése és a szakmai kamarák véleményezési jogkörének kiterjesztése.

(...)

A javaslat meghatározza az egy naptári évre eső szakmai kamarai tagdíj mértékét is. Ez nem haladhatja meg a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara esetében a kötelező legkisebb munkabér, illetve garantált bérminimum egyhavi összegének 18 százalékát, a Magyar Gyógyszerészi Kamara esetében a személyi joggal rendelkező gyógyszerész kamarai tagok tekintetében a 60 százalékot, másoknál a 30 százalékot, a Magyar Orvosi Kamara esetében pedig ugyancsak a 30 százalékot.

A szakmai kamaráknak 2011. június és szeptember között új kamarai alapszabályt kell elfogadniuk, emellett legkésőbb 2011. október 31-ig új etikai kódexet kell alkotniuk.

Tovább >>

Â