Megtartotta soron következő ülését a megyei elnökök értekezlete


A megyei elnökök értekezlete március 3-án tartotta soron következő ülését, amely az összejövetel végéig megtartotta határozatképességét.

Megtartotta soron következő ülését a Megyei Elnökök ÉrtekezleteAz értekezlet az alábbi napirend szerint folyt:

1. Elnöki tájékoztató az elmúlt időszakról (dr. Hankó Zoltán)

2. Tájékoztató a kamara gazdálkodásáról (dr. Torma Ádám)

3. Vándorgyűlés előkészítése (dr. Hankó Zoltán)

4. Küldöttközgyűlés előkészítése – Alapszabály, Etikai Kódex módosításai (dr. Hankó Zoltán)

5. Kamarai díj alapítása (dr. Hankó Zoltán)

6. Egyebek

Az elnöki tájékoztató során Hankó Zoltán jó néhány, az elmúlt időszakban aktuális témát érintett, ezek között voltak: az EMMI-vel kötendő stratégiai partneri megállapodás, az OGYÉI ellenőrzések eredményei, a 2016-os Patikanap. De szóba kerültek a képzési reform és annak kamarai vonatkozásai, a Gyógyszerész Bál tapasztalatai, az Ágazati Kollektív Szerződés is, ahogy miniszimpózium és a szakmai kollégiumok újraszervezése is. A Kamara jövőbeli feladatainak ellátásához szükséges bizottsági struktúrára, illetve azon belül a Kommunikációs Bizottság szerepkörére külön hangsúlyt fektettek..

Második napirendi pontként Dr. Torma Ádám, az Országos Felügyelő Bizottság elnöke tájékoztatta a területi szervezetek elnökeit a Kamara gazdálkodásáról, felvetette annak javításához szükséges lehetőségeket. A továbbiakban megtárgyalták a VIII. Vándorgyűlés és az azt követő Küldöttközgyűlés előkészítését, majd az ülés végén további egyéb témák is megvitatásra kerültek. A Megyei Elnökök Értekezlete az ülés végéig megtartotta határozatképességét.

Kép és szöveg: dr. Nagy Vilmos

Megtartotta soron következő ülését a Megyei Elnökök ÉrtekezleteMegtartotta soron következő ülését a Megyei Elnökök Értekezlete