Jelentkezni a várúrnál a (06-20) 489-5132, vagy titkáránál a 06-20/231-2664 telefonszámon lehet Augusztus 20-ig.
Idő: Az Úr 2013. esztendejének 8. havának 30 napjától az 9. hónap 1. napjáig (2 éjszaka, teljes ellátás)
HelyszÃn: Nagy-Magyarország Borsod vármegyéjének Tibolddaróc falva, Pesti Ferenc patikárius várkastélya.
 Kedvcsinálóként az elmúlt évi találkozó filmje itt letölthető!
(Itt jegyeznénk meg, hogy amennyiben a vitéz várúr borai nem nyerik el méltó elismerésüket, úgy kénytelen lesz a nemes urakra szabadÃtani martalócait.)
Â
A nagy eseménynek történésein való részvétel teljes körű szolgáltatással, a borok nevezési dÃjával 23 000 Ft/fÅ‘.
Â
Pesti Ferenc méreg- és borkeverő vár úr
és
Zalai Károly titkár
Â
Jelentkezni a várúrnál a (06-20) 489-5132, vagy titkáránál a 06-20/231-2664 telefonszámon lehet Augusztus 20-ig.
Â
---
A 2012. évi Méreg- és BorkészÃtÅ‘k IV. találkozóról készült beszámoló itt elérhetÅ‘!
---
„A Bükkaljai Borvidék a Bükk-hegység déli lejtÅ‘in, az Egri borvidék folytatásaként terül el. Teljes területe 15 323 ha I. osztályú terület. A jelenleg termÅ‘s szÅ‘lÅ‘ ennek ellenére csupán 1,183 ha. A borvidékhez tartozó területek: Aszaló, Barabás, Bogács, Borsodgeszt, Bükkaranyos, Bükkzsérc, Cserépfalu, Cserépváralja, Edelény, EmÅ‘d, Harsány, Kács, KisgyÅ‘r, Kistokaj, Mályi, Megyaszó, MezÅ‘kövesd, Miskolc, Nyékládháza, Sály, Szikszó, Tard, Tibolddaróc, Vatta településeknek szÅ‘lÅ‘kataszter szerint I. és II. osztályú határrészei. KlÃmája kifejezetten alkalmassá teszi szÅ‘lÅ‘termesztésre, hiszen az északról jövÅ‘ hideg áramlatoktól viszonylag védett terület, melyre a miocén riolittufákon, Pannónia korú agyagos kÅ‘zeteken kialakult meszes vályogtalaj és lösz a legjellemzÅ‘bbek. A legnagyobb területen termesztett szÅ‘lÅ‘fajták: Leányka, Olaszrizling, Cserszegi fűszeres, de a fehér túlsúly ellenére Zweigelt, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon és Franc egyaránt megtalálható. Önálló palackozásban sajnos nagyon kevés bükkaljai borral lehet találkozni. Az itt termett szÅ‘lÅ‘ jó részét évtizedeken keresztül egy egri óriásborászat dolgozta fel. A bükkaljai borok jó része gazdag illatú, savakban bÅ‘velkedÅ‘ és üde, akár kiváló pezsgÅ‘ alapanyag is lehetne. A bükkalja ma túlnyomóan fehérbortermÅ‘ terület, a kékszÅ‘lÅ‘ területe kevesebb, mint az egész telepÃtés egyharmada.”(forrás: borudvar.hu)
---