Jelentkezni a várúrnál a (06-20) 489-5132, vagy titkáránál a 06-20/231-2664 telefonszámon lehet Augusztus 20-ig.
Idő: Az Úr 2013. esztendejének 8. havának 30 napjától az 9. hónap 1. napjáig (2 éjszaka, teljes ellátás)
Helyszín: Nagy-Magyarország Borsod vármegyéjének Tibolddaróc falva, Pesti Ferenc patikárius várkastélya.
Kedvcsinálóként az elmúlt évi találkozó filmje itt letölthető!
(Itt jegyeznénk meg, hogy amennyiben a vitéz várúr borai nem nyerik el méltó elismerésüket, úgy kénytelen lesz a nemes urakra szabadítani martalócait.)
A nagy eseménynek történésein való részvétel teljes körű szolgáltatással, a borok nevezési díjával 23 000 Ft/fő.
Pesti Ferenc méreg- és borkeverő vár úr
és
Zalai Károly titkár
Jelentkezni a várúrnál a (06-20) 489-5132, vagy titkáránál a 06-20/231-2664 telefonszámon lehet Augusztus 20-ig.
---
A 2012. évi Méreg- és Borkészítők IV. találkozóról készült beszámoló itt elérhető!
---
„A Bükkaljai Borvidék a Bükk-hegység déli lejtőin, az Egri borvidék folytatásaként terül el. Teljes területe 15 323 ha I. osztályú terület. A jelenleg termős szőlő ennek ellenére csupán 1,183 ha. A borvidékhez tartozó területek: Aszaló, Barabás, Bogács, Borsodgeszt, Bükkaranyos, Bükkzsérc, Cserépfalu, Cserépváralja, Edelény, Emőd, Harsány, Kács, Kisgyőr, Kistokaj, Mályi, Megyaszó, Mezőkövesd, Miskolc, Nyékládháza, Sály, Szikszó, Tard, Tibolddaróc, Vatta településeknek szőlőkataszter szerint I. és II. osztályú határrészei. Klímája kifejezetten alkalmassá teszi szőlőtermesztésre, hiszen az északról jövő hideg áramlatoktól viszonylag védett terület, melyre a miocén riolittufákon, Pannónia korú agyagos kőzeteken kialakult meszes vályogtalaj és lösz a legjellemzőbbek. A legnagyobb területen termesztett szőlőfajták: Leányka, Olaszrizling, Cserszegi fűszeres, de a fehér túlsúly ellenére Zweigelt, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon és Franc egyaránt megtalálható. Önálló palackozásban sajnos nagyon kevés bükkaljai borral lehet találkozni. Az itt termett szőlő jó részét évtizedeken keresztül egy egri óriásborászat dolgozta fel. A bükkaljai borok jó része gazdag illatú, savakban bővelkedő és üde, akár kiváló pezsgő alapanyag is lehetne. A bükkalja ma túlnyomóan fehérbortermő terület, a kékszőlő területe kevesebb, mint az egész telepítés egyharmada.”(forrás: borudvar.hu)
---